"Регіонали" ще тримають Мартинюка про запас?

Четвер, 13 грудня 2007, 11:12

Партія регіонів наполягає на обранні першим заступником голови Верховної Ради члена фракції Комуністичної партії Адама Мартинюка.

Про це журналістам сказав депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич, повідомляють "Українські новини".

"Ми стоїмо на нашій кандидатурі, що була попередньо погоджена, - це Адам Іванович Мартинюк", - сказав Шуфрич.

Парламентарій вважає, що позиція, яку висловлює фракція блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" щодо відмови голосувати за Мартинюка на цю посаду, не є остаточною.

"Говориться одне, а робиться інше, давайте дочекаємося реальних дій", - сказав він.

Шуфрич розкритикував коаліцію за те, що вона чинить тиск на меншість, висуваючи свої вимоги до кандидатури на посаду першого віце-спікера.

Як відомо, депутат фракції Партії регіонів Василь Кисельов виступає за тимчасове відсторонення Арсенія Яценюка від обов'язків голови Верховної Ради в разі порушення ним регламенту.

Кисельов допускає висування нової кандидатури на посаду першого віце-спікера від фракцій, що не ввійшли в коаліцію, тільки у разі самовідводу депутата від фракції Комуністичної партії Адама Мартинюка, уже висунутого на цю посаду.

Раніше коаліція заявляла, що не має наміру підтримувати кандидатуру Мартинюка на посаду першого віце-спікера.

Водночас, джерела "Української правди" в парламенті у четвер вранці повідомили, що першим заступником голови Верховної Ради, ймовірно, стане представник Партії регіонів.

За словами співрозмовника, в обмін на посаду першого віце-спікера, "Регіони" віддали комуністам 2 додаткових комітети (за результатами виборів, при розподілі за квотами, комуністам мав відходити 1 комітет).

Українські новини,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування