Турчинов визнав, що до провалу Тимошенко космос не причетний

Четвер, 13 грудня 2007, 12:03

Фракція БЮТ наполягає на тому, щоб до атестації системи "Рада" голосування відбувалося в інший спосіб, захищений від фальсифікації.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив бютівець Олександр Турчинов.

"Ми хочемо відсторонити від влади уряд Януковича, тому хочемо обрати демократичний уряд і навести лад... Ми б зробили це 11 листопада, вчора, сьогодні, але страх, що Тимошенко прийде до влади і наведе лад, змушує блокувати трибуну і проголосувати за голову уряду і весь склад", - сказав він.

Турчинов нагадав комуністам і регіоналам, що розгляд питання роботи система "Рада" відбувається за їх наполяганням.

Він також нагадав, що СБУ встановлено, що системою "Рада" не передбачено протоколювання результатів ВР.

Також депутат згадав, що будучи головою СБУ, у 2005 році вимагав негайно провести сертифікацію системи "Рада", але, на жаль, отримав відмову від голови апарату ВР Валентина Зайчука.

"Я погоджуюсь, що з космосу втручання в роботу "Ради" не було, але керівник відділу комп'ютеризації ВР підтвердив, що 8 чоловік, а з ним самим 9, мають доступ до системи "Рада". Отже 9 чоловік можуть заблокувати чи розблокувати картку депутата, як це і відбулося під час голосування", - зазначив Турчинов.

Відтак він заявив, що "поки не буде атестації системи "Рада", ми голосуватимемо способами, передбаченими регламентом, без втручання і маніпуляцій".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування