Турчинов каже, Тимошенко можуть казати "так" у п’ятницю

Четвер, 13 грудня 2007, 13:20

Один із лідерів фракції БЮТ Олександр Турчинов не виключає, що голосування за обрання Юлії Тимошенко прем’єр-міністром може відбутися у п'ятницю, 14 грудня.

Таку думку він висловив у четвер журналістам у Верховній Раді, повідомляє УНІАН.

"Ми хочемо працювати в європейській державі, в європейському парламенті, і ми дуже коректно поводимося, щоб не дати жодних підстав для якихось дій, вандалізму і знищення техніки – те, що вони намагалися зробити, коли зірвали голосування за прем’єр-міністра", - сказав Турчинов.

"Але в цьому є межа, і якщо вони далі висуватимуть нові умови, я думаю, що ми будемо вимушені голосувати в екстремальних умовах", - наголосив він.

Турчинов уточнив, що представники фракцій меншості вимагають до голосування за прем’єр-міністра повністю розподілити комітети.

"Зокрема, розподілити депутатів по комітетах і персонально закріпити посади в комітетах, потім обрати керівництво Верховної Ради, яке, я нагадаю, відбувається таємним голосуванням…", - зазначив БЮТівець.

"У будь-якому випадку, якщо цей процес пройде ефективно і без блокування, то на це потрібно, щонайменше, три-чотири, а то й п’ять годин – тобто сьогодні (у четвер) це зробити неможливо (обрати прем’єра)", - пояснив Турчинов.

"Можливо, це відбудеться завтра", - припустив депутат, підкресливши, що у разі блокування коаліція може провести голосування за обрання Тимошенко прем`єр-міністром в екстремальних умовах.

Водночас, він не уточнив, яким чином відбуватиметься таке голосування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News