Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко знайшли технічну заміну, і чекають, коли вона проковтне

Четвер, 13 грудня 2007, 13:40

Юлія Тимошенко може створити нову політичну силу і поглинути частину представників "Нашої України - Народної самооборони".

Таке припущення в четвер озвучив директор Центру соціологічних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв, повідомляє Ліга.

"Я виключаю варіант, що БЮТ піде на розкол коаліції. Сьогодні внутрішня перевага на стороні БЮТ. "Нашоукраїнці" орієнтується більше на Юлію Тимошенко, ніж на Ющенка. І я думаю, що за обставин нової невдачі Тимошенко буде боротися за статус єдиного лідера коаліції. Але БЮТ буде боротися і за право висувати нову кандидатуру прем'єра. Ні президентові, ні НУНС це право не буде передане", - сказав Єрмолаєв.

За словами політолога, у випадку другого невдалого голосування за прем'єрство Тимошенко це буде вже не технічна, а політична поразка лідера БЮТ.

При цьому Єрмолаєв допускає створення нової партії на чолі з Тимошенко, у котру увійдуть і представники НУНС.

"Рано чи пізно Тимошенко зможе провести об'єднавчий з'їзд нової партії. І я не виключаю, що на цьому з'їзді ми побачимо чимало знайомих облич із "Нашої України". Це буде дуже цікавий політичний поворот", - відзначив він.

На його думку, є багато політиків, що можуть стати "технічним" прем'єром від БЮТ - Віктор Пинзеник або Іван Кириленко.

11 грудня парламент так і не зміг забезпечити позитивного голосування по кандидатурі Тимошенко на посаду прем'єра - її підтримали 225 народних депутатів. Парламентська коаліція заявила про збої в електронній системі "Рада" і зажадала переголосування.

У середу президент Віктор Ющенко повторно вніс у Верховну Раду подання про призначення Тимошенко на посаду прем'єр-міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування