Одного з опозиціонерів Путіна вивели з боротьби

Четвер, 13 грудня 2007, 13:51

Лідер опозиції Гаррі Каспаров заявив, що його змусили відмовитися від висування своєї кандидатури на посаду президента Росії.

Про це пише газета "The New York Times" у статті, текст якої наводить Инопресса.ру.

Як говориться в статті, Каспаров йде на таке рішення, оскільки його політичний рух не зміг орендувати в Москві приміщення для проведення зборів по його висуванню, що вимагає російське законодавство.

Прес-секретар Каспарова Людмила Маміна сказала, що Кремль тиснув на власників приміщень, щоб ті відмовлялися здавати їх в оренду організації Каспарова "Друга Росія"; з цією проблемою його виборчий штаб зіштовхувався і раніше, коли намагався проводити політичні збори.

Щоб формально зареєструватися як кандидату на президентських виборах, намічених на 2 березня, йому потрібно було сповістити Центральну виборчу комісію про свої наміри провести збори 500 громадян, що підтримують його кандидатуру.

Крайній термін наступив у середу, але "Другій Росії" не удалося зняти в Москві приміщення для проведення цих зборів, говорить прес-секретар Каспарова.

"Друга Росія" не є офіційно зареєстрованою політичною партією. Відповідно до російського законодавства, кандидат, не висунутий однією з представлених у парламенті партій, має одержати підтримку як мінімум 500 осіб на зборах так званої "ініціативної групи".

Приватні фірми й особи, що володіють приміщеннями, відмовилися здавати їх в оренду, сказала Маміна.

"Було ясно, що дано наказ зверху заборонити нам збиратися будь-де. Усі відмовляють, коли чують прізвище Каспарова", – сказала вона.

За словами Маміної, Центвиборчком також відкинув пропозицію "Другої Росії" провести кілька невеликих зборів одночасно, можливо, на приватних квартирах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування