Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна виганяють Британську раду

Четвер, 13 грудня 2007, 15:03

Намір Росії призупинити діяльність регіональних представництв Британської ради "абсолютно неприйнятний".

Так прокоментував у четвер прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун, вимогу російської влади призупинити роботу усіх - за винятком центру в столиці - регіональних відділень Британської ради з наступного року.

"Це абсолютно неприйнятно... Ми хочемо, щоб від цієї дії негайно відмовилися", - сказав Браун, який виступив на засіданні парламентського комітету.

Він також закликав Москву переглянути вимогу, повідомляє Reuters.

У свою чергу міністр закордонних справ Великобританії Девід Мілібенд заявив, що присутність Британської ради в Росії цілком відповідає міжнародному законодавству.

"Здійснювати цю погрозу буде означати, що Росія серйозно атакує законну довірену особу британського уряду в сфері культури. Це продемонструвало б неповагу до закону і тільки зіпсувало б міжнародну репутацію РФ", - сказав він.

Раніше в середу Російська влада висунула вимогу з 1 січня 2008 року призупинити роботу усіх - за винятком центра в столиці - регіональних відділень Британської ради в РФ.

Це стало новим раундом сутички Москви і Лондона, що вимагає видати недавно обраного в Думу Андрія Лугового, обвинувачуваного британцями в убивстві критика Кремля, британського громадянина Олександра Литвиненка.

Російський МЗС пояснив рішення тим, що Британська рада заснувала 15 регіональних офісів без належного правового оформлення.

Британська рада (British Council) створена для просування британської освіти і культури за кордоном, сприяння у вивченні англійської мови.

Дипломатичні взаємини Росії і Великобританії значно погіршилися цього року після того, як Москва відмовилася видати колишнього співробітника КДБ Лугового, котрого Скотленд-Ярд підозрює в причетності до отруєння Литвиненка полонієм у 2006 році.

Британія заперечує, що, створивши відділення British Council у російській провінції, порушила міжнародні норми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...