Друге пришестя Тимошенко призначено на п'ятницю

Четвер, 13 грудня 2007, 15:29

Голосування щодо призначення Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра відбуватиметься у п'ятницю, а час його проведення буде узгоджено на погоджувальній раді у четвер.

Про це заявив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк перед закриттям вечірнього засідання парламенту, яке має продовжитися у п'ятницю о 10 годині.

Яценюк нагадав, що президент повторно вніс до парламенту кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра.

"За регламентом, голова Верховної Ради зобов'язаний невідкладно і без обговорення включати до порядку денного питання про призначення чи зняття з відповідних посад, що здійснюються Верховною Радою", - наголосив він.

Спікер зазначив, що у парламенті проходить погоджувальна рада, додавши: "Ми будемо обговорювати, коли завтра проходитиме голосування щодо кандидатури прем'єр-міністра".

"Дві фракції, "Нашої України" та БЮТ, виступають за зміну способу голосування", - зазначив Яценюк, наголосивши, що рішення про зміну способу голосування є процедурним, тому вимагає 150 голосів депутатів.

"Мені не дали можливість обговорити і все-таки прийняти постанову про тестування системи "Рада" і щодо дачі чіткої технічної характеристики щодо подальшої експлуатації "Ради", - продовжив спікер.

Відзначивши, що депутати у подальшому не можуть ставити під сумнів функціонування системи "Рада" в цілому, Яценюк заявив про те, що він скористався своїм правом голови ВР і дав доручення апарату Верховної Ради провести у четвер комплексну систему тестування по найвищому стандарту системи "Рада".

Крім того, він попросив лічильну комісію та голову лічильної комісії взяти участь у тестуванні системи голосування.

Яценюк відзначив, що "в принципі завершений розподіл комітетів щодо підходу за фракціями, залишається два спірних комітети – з правової політики та судочинства".

При цьому спікер висловив сподівання, що до кінця четверга фракціям вдасться не лише поділити комітети, але й розібратися з їх керівництвом.

Тому він звернувся до фракції Партії регіонів з проханням надати найближчим часом інформацію про персональний склад комітетів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News