Ющенко хоче "свіжу кров" і "механіку" у владі

Четвер, 13 грудня 2007, 16:15

Президент Віктор Ющенко сподівається, що фракція "Наша Україна – Народна Самооборона" сприйме запропоновані ним кандидатури міністрів.

Про це він заявив у інтерв’ю "5 каналу", відповідаючи на запитання щодо діяльності новообраної Верховної Ради, повідомляє прес-служба президента.

При цьому президент підкреслив, що у своєму виборі, насамперед, керувався професійними якостями цих кандидатур.

"Є мотиви професійні, де треба просто представити свіжу кров, свіжі погляди, свіжу механіку реалізації реформ", - зазначив він.

Ющенко також на прохання каналу розповів про ініціативи, які він планує реалізувати у наступному, 2008, році.

Президент переконаний, що Україна вступить у 2008 рік з керівництвом новообраного парламенту, з урядом і з розподіленими комітетами.

"Я вірю, що український парламент прийде до порозуміння і знайде відповідь на запитання, які стосуються і регламенту, і змістовної частини своєї роботи", - сказав Ющенко.

"Український політикум повинен брати на себе відповідальність за той лад чи безлад, який є в парламенті. Бо країна очікує, що влада буде сформована і вона відстоюватиме українські інтереси, як внутрішні, так і зовнішні", - наголосив він.

Інтерв’ю з президентом, яке провів журналіст Святослав Цеголко, транслюватиметься на "5 каналі" у неділю, 16 грудня, о 21.15 у підсумковому випуску "Час: підсумки".

Як відомо, у вівторок, 11 грудня, Ющенко, представляючи кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем’єр-міністра, запропонував Верховній Раді призначити міністром оборони Юрія Єханурова, а міністром закордонних справ – Володимира Огризка.

За Конституцією, кандидатури міністра оборони та міністра закордонних справ до парламенту подає глава держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування