Київрада віддала під забудову ще 80 гектарів сільгоспземель

Четвер, 13 грудня 2007, 17:32

Київська міська рада передала під комерційну забудову 81,6 га сільськогосподарських земель у Святошинському районі.

Таке рішення було ухвалено на пленарному засіданні Київради в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Київрада передала ВАТ "Агрофірма "Теплиці України" земельні ділянки загальною площею 72,1 га на вулиці Берковецькій, 6 у Святошинському районі для будівництва торгово-розважальних комплексів, офісних центрів, об'єктів суспільного і комерційного використання, а також житла.

Крім того, ТОВ "Науково-виробнича фірма "Талер" Київрада передала 9,5 га за тією ж адресою і будівництва аналогічних об'єктів.

При цьому Київрада змінила цільове призначення зазначених ділянок, перевівши їх з категорії земель сільськогосподарського призначення в категорію земель житлової і громадської забудови.

Усі 81,6 га виділені за рахунок земель сільськогосподарського призначення, що були передані ВАТ "Агрофірма "Теплиці України" рішенням Київради від 27 січня 2005 року для сільськогосподарського використання.

У той же час київська міська рада внесла зміни в Генеральний план розвитку столиці, яким дозволена забудова території навколо Видубицького озера.

Відповідно до рішення, дана територія за адресою: Набережно-Печерська дорога, 4-10 у Печерському районі виключена з зони зелених насаджень і переведена в категорію земель житлової і суспільної забудови. Київрада дозволила побудувати на цій території офісно-готельний комплекс із торгово-розважальним центром, яхт-клубом, спортивно-оздоровчими спорудами і приміщеннями суспільного призначення.

Таке рішення ухвалено з метою забезпечити виконання інвестиційного проекту.

У серпні 2004 року Київська міськадміністрація оголосила конкурс на залучення інвесторів до забудови зони відпочинку із громадським центром у районі озера Видубицьке в Печерському районі, орієнтовна вартість якого на той момент складала більш 200 млн. грн.

Переможцем конкурсу було визнано ПФК " Приднепровье" (Дніпропетровськ).
У вересні 2006 року Київська міськадміністрація змінила інвестора даного проекту на компанію "Дніпроекологія".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування