Хорошковський стане головним митником України?

П'ятниця, 14 грудня 2007, 08:25

У четвер стали відомі імена політиків, що можуть очолити Генеральну прокуратуру, податкову і митну служби.

Як пише "Дело" з посиланням на "достовірні джерела в парламенті", главою Держмитниці може стати власник телеканалу "Інтер" Валерій Хорошковський.

Як зазначає видання, "боротьба за посади головного митника і податківця між БЮТ і секретаріатом президента велася до останнього".

"Говорили про зацікавленість глави секретаріату (президента) Віктора Балоги в цих посадах. Однак на Держмитницю від початку претендувала і Юлія Тимошенко, яка збирається відновити програму "Контрабанда – стоп", що діяла в 2005 році", - говориться в статті.

"Можливо, Тимошенко погодилася на кандидатуру Хорошковського в обмін на інші посади для своїх. Наприклад, вторгувала посаду головного податківця для депутата і банкіра Сергія Буряка. Утім, не виключено, що власник "Інтера" дійсно є членом її команди", - припускає видання.

Видання зазначає, що раніше повідомлялося, нібито Хорошковський претендує на одну з економічних посад у виконавчій владі.

До березня 2007 року Хорошковський працював першим заступником секретаря РНБО. "Тому не виключено, що саме ця кандидатура влаштувала президента", - пише видання.

"Якщо Валерій Хорошковський згоден, я можу його тільки привітати. Він працював міністром економіки, менеджером великої бізнес-імперії. Це цікава і прогнозована людина", - вважає депутат БЮТ Сергій Тєрьохін.

Главою Державної податкової адміністрації, за інформацією "Дело", стане депутат БЮТ Сергій Буряк, який протягом 4 років очолював комітет Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності, у компетенцію якого входить і податкова політика.

До останнього моменту на цю посаду претендував його молодший брат Олександр Буряк, зазначає видання.

Посада генпрокурора – квота депутатської групи "Народна самооборона". На засіданні "Народної самооборони" була затверджена кандидатура Віктора Шемчука.

У "Нашій Україні", яка як і "Народна самооборона" входить у блок "НУ-НС", Шемчука підтримали переважно молоді депутати. "Шемчук заслужив цю посаду своєю роботою", - вважає Микола Катеринчук.

Водночас депутати, близькі до президента і його секретаріату, припускають і інші кандидатури на цю посаду. "Може бути і Стретович, і Мойсик", - припустила Лілія Григорович.

Однак джерело "Дело" у "НУ-НС" відзначило, що досі секретаріат президента не втручався в обговорення кандидатури майбутнього Генпрокурора. "Існує домовленість. Якщо її порушити, це спричинить ланцюгову реакцію", - відзначив депутат.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування