"Регіони" кажуть, що без вибачень далі не підуть

П'ятниця, 14 грудня 2007, 09:31

Партія регіонів заявляє, що не приступить до розгляду питань порядку денного Верховної Ради без вибачень коаліції за звинувачення у втручанні в роботу системи "Рада" та обрання першого віце-спікера, запропонованого ними.

Про це йдеться в заяві Партії регіонів, розповсюдженої прес-службою у п’ятницю вранці.

"Ми ще раз заявляємо, що не дозволимо очорнювати нас і зводити на нас наклепи, а тому вимагаємо публічних вибачень", - сказано в ній.

"Другою нашою вимогою є пропорційний підхід до поділу комітетів Верховної Ради, а також обрання того першого віце-спікера, кандидатуру якого визначили ми", - заявляє Партія регіонів.

"Без виконання цих вимог ми не бачимо можливості приступити до розгляду наступних питань порядку денного Верховної Ради", - наголошується в заяві.

При цьому Партія регіонів нагадує, що у четвер у Верховній Раді "експерти-фахівці однозначно ствердили, що зовнішнього втручання у систему "Рада" не виявлено".

"Таким чином, голосування за кандидатуру прем’єр-міністра, яке, як відомо, провалилося, - було законним", - йдеться у заяві.

"І будь-які звинувачення Партії регіонів у тому, що вона здійснювала зовнішнє втручання в систему "Рада", є наклепом та брутальною інсинуацією, намаганням звалити вину за нежиттєздатність коаліції на плечі нашої політичної сили", - наголошується в ній.

Як відомо, під час голосування за кандидатуру лідера БЮТ Юлії Тимошенко на посаду прем’єра у вівторок, коаліції не вистачило 1 голосу для її затвердження.

Представники коаліційних фракцій звинуватили опозиційні фракції у втручанні в роботу системи "Рада" і звернулись до СБУ та ГПУ з проханням перевірити таку можливість. Однак відповідні відомства у четвер оприлюднили висновок, що зовнішнього втручання не було.

Представники коаліції на це наголошують, що система "Рада" не має сертифікату захисту інформації (відповідності) СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News