Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУ-НСі натякають на "широку коаліцію" Банкової з "Регіонами"

П'ятниця, 14 грудня 2007, 12:50

Член НУ-НС Олесь Доній заявляє, що голосування з приводу обрання нового прем’єра відбудеться у вівторок.

"Є розрахунок, що голосування по прем’єру відбудеться у вівторок. А на сьогодні лише планується голосування по одному питанню – це зміна способу голосування", - сказав Доній, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

Однією з причин перенесення голосування Доній називає чергову поступку опозиції з боку коаліції.

"Коаліція йде на поступки опозиції, навіть в тих питаннях, де це не зовсім доцільно. Наприклад по голосуванню по прем’єру: згідно регламенту є три варіанти – електронною системою, підняттям рук і іменними бюлетенями", - сказав Доній.

"В принципі, нам нічого не заважало проголосувати за прем’єра уже сьогодні в інший спосіб, тобто або підняттям рук або бюлетенями. Голосування відбувається в такий спосіб, якщо нема довіри до технічної системи, або немає можливості скористатися цією системою", - додав він.

На його думку, питання про призначення прем’єра не голосується з невідомих причин.

"Таке враження, що, так звана широка коаліція - секретаріат президента і Партія регіонів - не зацікавлена ані в працездатності парламенту як такого, ані в наявності нового спільного уряду", - зазначив Доній.

Друга причина не голосування, за словами Донія, - суто технічна. Вона полягає у з’ясуванні питання, чи повинен президент знову представляти кандидата в прем’єри, якщо кандидатура залишається тією ж.

"Над цим питанням зараз працюють юристи", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування