Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа радить Україні пустити в трубу 2,5 мільярди

П'ятниця, 14 грудня 2007, 14:39

Протягом наступних п'яти років Україна повинна інвестувати 2,5 млрд. євро для модернізації своєї газотранспортної системи.

Про це на прес-конференції заявив керівник відділу з питань енергетичної безпеки генерального директорату Єврокомісії з питань зовнішніх відносин Фаузі Бенсарса, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас працювала спільна група з "Нафтогазом" України, що провела оцінку газотранспортної системи", - відзначив представник Єврокомісії.

"За висновками цієї групи протягом наступних п'яти років Україна має інвестувати 2,5 млрд. євро для модернізації своєї газотранспортної системи для того, що зберегти нинішні обсяги постачань газу з Росії в Європу", - додав він.

Бенсарса повідомив, що зустрічався з заступником міністра палива й енергетики України Володимиром Макухою, з яким обговорив питання безпеки української газотранспортної системи й енергоносіїв через Україну в Європу.

"Питання фізичної безпеки постачань - це виклик не тільки для України, але і для Росії, і для Європейського Союзу", - наголосив Бенсарса.

Представник Єврокомісії відзначив, що Україні необхідно приділити увагу реформуванню внутрішнього газового ринку для того, щоб він був якнайкраще гармонізований зі стандартами ЄС.

Бенсарса також відзначив важливість поліпшення безпеки українських шахт. Зокрема, у зв'язку з останніми вибухами на шахті ім. Засядька.

Він повідомив, що наступного року Єврокомісія планує почати проект технічної допомоги Україні, що буде реалізований у вугільній галузі, що буде стосуватися реструктуризації вугільного сектора і безпеки українських шахт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування