"Чартерний" скандал перекинувся з Рудьковського на Яценюка

Субота, 15 грудня 2007, 12:33

Міністерство закордонних справ спростовує звинувачення на адресу екс-міністра Арсенія Яценюка у зловживанні бюджетними коштами для здійснення авіаперельотів.

Відповідний коментар поширила прес-служба МЗС у суботу у зв'язку з "неправдивими даними та звинуваченнями" в.о. міністра транспорту Миколи Рудьковського та народного депутата Нестора Шуфрича в програмі "Свобода Савіка Шустера" телеканалу "Інтер".

Прес-служба наголошує, що протягом всього часу перебування на посаді міністра закордонних справ України Яценюка співробітники МЗС користувалися тільки рейсовими літаками для здійснення закордонних візитів та відряджень.

"При цьому, Яценюк особисто літав виключно економкласом на європейських авіамаршрутах", - йдеться в коментарі.

Використання ж чартерних літаків, стверджує МЗС, відбувалося за умови відсутності безпосереднього сполучення з країною призначення та із необхідністю врахування заходів безпеки.

З кінця березня до кінця листопада 2007 року лише 2 з понад 30 закордонних візитів Яценюка було здійснено чартерними літаками за рахунок МЗС. Це візити в Косово та Афганістан.

При цьому, наголошують у міністерстві, в обох випадках ці рейси в установленому порядку були погодженні з Кабінетом міністрів, а офіційну делегацію міністерства супроводжувала велика група представників українських ЗМІ, бізнесменів та військових.

Прес-служба наголошує, що звинувачення Рудьковського та Шуфрича на адресу Яценюка у зловживанні бюджетними коштами для здійснення авіаперельотів "не відповідають дійсності та є абсолютно безпідставними".

Разом з тим, прес-служба Шуфрича в суботу зазначає, що він "зі здивуванням" сприйняв заяву МЗС і вважає, інакше ніж підлабузницькою сприймати її не можна.

Як нагадує прес-служба, в ефірі "Свободи" Шуфрич заявив, що чартерним рейсом до Косово Яценюк прибув літаком не державного спеціалізованого авіаційного підприємства "Україна", а орендував у комерційної структури "Середземноморські авіалінії" літак ТУ134, який перевозить понад 100 пасажирів, приблизно за 200 тис. гр. за рахунок державного бюджету, в той час, як інші міністри закордонних справ скористалися в основному рейсовими літаками.

"Шуфрич не стверджував про зловживання тому, що це має встановити слідство і суд, а тільки констатував факт використання чартерних рейсів не тільки міністром транспорту Рудьковським, а й іншими, в тому числі і помаранчевими високопосадовцями", - йдеться в коментарі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News