Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із Керченської протоки майже виловили російський мазут

Субота, 15 грудня 2007, 20:06

Основні роботи з очищення Керченської протоки і прилеглої акваторії Чорного й Азовського морів від нафтопродуктів після катастрофи ряду суден 11 листопада в цій акваторії практично завершені.

"Основні роботи практично завершені", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу помічник начальника Головного управління МНС у Криму Володимир Іванов.

За час проведення робіт було зібрано в морі, на острові Коса Тузла, на узбережжя біля Керчі і на Азовському узбережжі в Ленінському районі Криму близько 5400 тонн суміші нафтопродуктів з піском і водоростями.

За словами Іванова, у даний час роботи з відстеження і збору окремих викидів окремих плям і суміші нафтопродуктів і морських водоростей у всіх регіонах забруднення проводять всього 50 чоловік.

Як повідомлялося, 11 листопада в Керченській протоці й акваторії Чорного моря зазнали аварії 12 судів, з них вісім російських. За попередніми даними, з танкера "Волгонефть-139" у воду потрапило близько 2000 т мазуту. На борті сухогруза "Вольногорск" знаходилося 2,436 тис. тонн сірки, на борту "Нахічевані" - біля двох тис. тонн сірки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування