У "Правиці" не хочуть у мегапартію з Луценком-Кириленком

Неділя, 16 грудня 2007, 13:03

Лідер УРП "Собор", народний депутат від НУ-НС Анатолій Матвієнко вважає безперспективною ідею створення єдиної партії на основі блоку.

На прес-конференції у Чернівцях він заявив, що дотримується концепції – творити кілька партій нового зразка, аніж творити єдину мегапартію з блоку НУ-НС, бо "з того нічого путнього не вийде".

"Якщо у нас є такий унікальний експеримент, що з неймовірної довіри народу до "Нашої України" тепер все помножене на нуль, то цей нуль тягнеться за нами, куди б ми не тікали і за які б назви не ховалися", - вважає Матвієнко.

За його словами, хоча ця дорога "є складною", але "нам не потрібно соромитися – є три суб’єкти "Наша Україна", "Народна самооборона" і "Правиця".

"Можливо у такій конфігурації ми і підемо у наступний блок, але щоб це було три партії. Перед цим маємо "Правицю" створити як єдину патріотичну партію. Із залишків блоку НУ-НС може створитися якась паралельна до нас ліберально-демократична сила та соціалістична сила із гаслами Луценка, бо ця ніша сьогодні порожня", - розмірковує політик.

Водночас Матвієнко переконаний, що під ці нові політичні сили потрібно "нових харизматичних особистостей".

Він додав, що така концепція поки "не має особливої прихильності", оскільки, "Наша Україна" бажає формувати партію "адміністративно знизу".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News