Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пропонує скомбінувати Раду з народом

Неділя, 16 грудня 2007, 22:43

Президент Віктор Ющенко закликає до перегляду політреформи в 2008 році.

"Якщо ми хочемо дати відповідь на те, як досягти політичної стабільності, значить треба переглянути політреформу 2004 року – починаючи від європейських агенцій і закінчуючи внутрішніми експертами, лідерами політичних сил", - сказав він в інтерв’ю 5 каналу.

Ющенко наголосив, що на порядку денному стоїть позбавлення депутатської недоторканності.

"Це зло, і мене ніщо не зупинить, щоб його ліквідувати", - підкреслив президент.

Водночас він висловив думку, що нова редакція Конституції повинна бути прийнята на референдумі, але парламент має взяти активну участь в її обговоренні.

"З одного боку, дуже важливо щоб у цій процедурі якомога повну місію виконав парламент, бо це недобрий приклад, якщо ми ігноруватимемо парламент у такому значенні як розгляд, обговорення або акцепт нової редакції Конституції", - підкреслив він.

"З іншого боку, ми не повинні повторити помилки 2004 року, коли парламенту заборонили обговорювати, сказали: "Підніміть руки, ноги", порахували. Таке рішення повинно залишитися за народом", - наголосив Ющенко.

За його словами, має бути "комбінація політичної участі парламенту до певної міри, коли він дає акцепт хоча б у більшості своїй проведення такої реформи і проведення референдуму".

"Тому що Конституція забороняє парламенту приймати Конституцію. Це не компетенція парламенту", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...