Ющенко застеріг Тимошенко від помилки Януковича

Неділя, 16 грудня 2007, 22:49

Президент Віктор Ющенко критикує уряд Віктора Януковича за відсутність реформ у багатьох сферах.

"Я переконую і буду переконувати наступний уряд, що велика помилка уряду Януковича в тому, що колеги з уряду вирішили, що можна на попередньому багажу, на попередній економічній моделі жити 365 днів", - зазначив він в інтерв’ю 5 каналу.

За словами Ющенка, нічого не змінилося в житлово-комунальному господарстві, яке потребувало радикальної реформи.

"Ми нічого не зробили в аграрному секторі, особливо в організації зернового ринку", - сказав також він.

"Ми створили два прейскуранти цін – один внутрішній, другий зовнішній", - зазначив Ющенко. "Якщо хтось збирається в цій країні формувати політику двох прейскурантів на один товар, ця політика - найвищого ґатунку корупція", - підкреслив він.

Президент підкреслив також відсутність реформ в енергетичному секторі. "Два роки ми не маємо змін на цьому ринку, в тому числі в ціні", - сказав він, пояснивши, що за два роки ціна на енергоносії значно виросла. "Політиканство заколисало економічну реформу в цьому питанні", - вважає Ющенко.

Він додав також, що реформування потребують сфери освіти й охорони здоров’я. Крім того, за його словами, "ранимі й чутливі питання в стосунках центральна влада – місцеве самоврядування".

Разом з тим, говорячи про 2008 рік, Ющенко зазначив: "У 2007 році ми маємо 7,3 - 7,6 розвиток економіки. Дай бог щоб так було. Ми маємо надходження до бюджету +22% від попереднього року. Я думаю, що в наступному році ми процентів на 30-40 збільшимо надходження до бюджету. Це буде класна цифра для України".

"З точки зору економічних, фінансових, фіскальних, платіжних, торгівельних процесів ми повинні те, що маємо, зберегти й прискорити. Це буде хороша платформа для того, щоб зустріти нову політичну стабільність", - додав він.

Водночас Ющенко закликав політиків до компромісу. "Я закликаю все суспільство, всі політичні сили знайти в собі мужність і мудрість думати і дихати компромісом. Тому що безкомпромісна політика – це політика тиранії", - сказав президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...