З Нового року телефонні розмови солідно подорожчають

Понеділок, 17 грудня 2007, 09:46

Національна комісія з питань регулювання зв`язку України (НКРЗ) прийняла попереднє рішення про підвищення тарифів на місцевий телефонний зв`язок на 20%.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі НКРЗ.

Як зазначили в прес-службі, НКРЗ на своєму засіданні прийняла проект Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, які регулюються державою, і винесла цей проект на обговорення, після чого він буде направлений на узгодження в АМКУ, Держкомпідприємництва, а також у Федерацію профспілок України.

Після узгодження документ буде подано в Мінюст на реєстрацію.

НКРЗ прогнозує, що нові тарифи можуть бути введені в дію вже в першому кварталі 2008 року.

Згідно з проектом Граничних тарифів, передбачається підвищити тарифи для абонентів міст і райцентрів: абонентну плату за користування телефоном - з 13,7 до 16,44 грн. з ПДВ (при погодинному обліку) і з 19,58 до 23,5 грн. з ПДВ (без погодинного обліку); за кожну хвилину розмови понад встановлений ліміт (час, що не тарифікується) – з 5,4 до 6,48 коп. з ПДВ.

При цьому НКРЗ планує зменшити тривалість часу розмови по телефону, що не тарифікується, для населення з 200 до 120 хвилин.

Тарифи на послуги сільського телефонного зв`язку залишаються без змін.

НКРЗ також планує знизити вартість установки телефону в містах з 200 до 180 грн. з ПДВ.

Як підкреслюється в повідомленні прес-служби, НКРЗ мотивує чергове підвищення тарифів тим, що надання послуг міського і сільського телефонного зв`язку "є збитковим".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News