Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецьк вирішив, як краще підготуватися до Євро-2012

Понеділок, 17 грудня 2007, 11:41

Міськрада Донецька затвердила програму підготовки міста до проведення Євро-2012. Її вартість – 21 млрд. грн.

При цьому Київ планує на Євро-2012 витратити 53 млрд. грн., Львів – 15 млрд. грн., пише "Дело".

Начальник головного економічного управління Донецька Сергій Нікітенко повідомив, що програма підготовки Донецька до футбольного чемпіонату Європи розрахована на 5 років.

За цей строк планується завершити будівництво 3-х нових стадіонів ("Шахтар", "Олімпік" і "Пролетарський") і провести реконструкцію чинних спортивних об'єктів. На це піде 1,4 млрд. грн.

"Приведення в цивілізований стан транспортної інфраструктури нам обійдеться майже в 6 мільярдів гривень", - додають у міськраді. За ці гроші будуть відремонтовані дороги, залізничний вокзал, аеропорт.

Більше всього коштів Донецьк обіцяє витратити на відновлення житлово-готельного господарства міста. За словами Нікітенка, місту потрібно близько 5 тис. готельних номерів різного рівня, що в 3 рази більше того, що має зараз місто.

Витрати на будівництво і реконструкцію житла, готелів складуть 12 млрд. грн. За словами Нікітенка, це будуть цілковито кошти інвесторів, а місто профінансує лише реконструкцію гуртожитків місцевих вузів.

У міськраді також повідомили, що вже є 15 заявок від компаній, що бажають одержати землю для будівництва готелів.

Іноземних інвесторів зі світовим ім'ям серед охочих поки немає, зізнаються в муніципалітеті. Але чиновники упевнені: такі ще з'являться, зокрема, кілька турецьких компаній уже "приглядаються" до міста.

Зараз найкомфортабельніші готелі Донецька – "Донбас-Палас" (5 зірок), а також "Вікторія" і "Централь" (4 зірки).

Усього з міськбюджету на програму підготовки Донецька до Євро-2012 буде виділено 1,3 млрд. грн., з держбюджету – 1,8 млрд., а область додасть ще 260 млн. грн. Інші 17,5 млрд. міські влада планує отримати від приватних інвесторів.

Держпрограма підготовки до Євро-2012 передбачає, що загальна сума витрат складе до 120 млрд. грн., з них за рахунок державного бюджету буде профінансовано 12,7 млрд. грн., за рахунок місцевих бюджетів – 4,3, за рахунок інвесторів – 101,2 млрд.

Раніше Кабмін заявляв, що Донецьк і Дніпропетровськ краще за інші міста встигають підготуватися до Євро-2012. В уряді це пояснюють тим, що у цих двох міст є затверджені міські генплани, а Київ, Львів і Одеса тільки працюють над проектами своїх генпланів, зазначає "Дело".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...