У Раді кипить робота: депутати продовжують ділити крісла

Понеділок, 17 грудня 2007, 11:44

Депутати Верховної Ради остаточно визначили порядок розподілу керівних посад у парламентських комітетах.

Про це йшлося на засіданні погоджувальної ради голів депутатських фракцій, сказано у повідомленні прес-служби Верховної Ради.

Лідери фракцій узгодили базовий принцип розподілу керівних посад у парламентських комітетах: у разі, якщо голова комітету належить до парламентської більшості, то посади першого заступника і секретаря комітету надаються представникам меншості, і навпаки.

Питання щодо кількісного складу керівних органів комітетів розглядатиметься після остаточного визначення персонального складу кожного комітету.

Як сказано у повідомленні, керівництво фракції Партії регіонів зобов`язалося у понеділок до кінця дня надати свої пропозицій щодо персонального складу комітетів.

Щодо питання обрання заступників голови Верховної Ради учасники засідання дійшли згоди про остаточне узгодження позицій на черговому засіданні погоджувальної ради у вівторок, 18 грудня, о 15-00.

Крім того, учасники засідання обговорили питання щодо процедури поіменного голосування під час розгляду питання про призначення прем`єр-міністра у вівторок.

Зокрема, у понеділок має відбутися засідання Лічильної комісії, на якому розглядатимуться усі технічно регламентні аспекти проведення такого голосування.

При цьому спікер Арсеній Яценюк наголосив на необхідності дотримання визначених раніше процедур щодо поіменного голосування за умов відповідальності й взаємоповаги парламентаріїв.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News