Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НУ-НС" і Балога дісталися критичної точки

Понеділок, 17 грудня 2007, 12:09

Відносини між блоком "Наша Україна – Народна самооборона" і главою секретаріату президента Віктором Балогою досягли критичної межі.

"Відносини з главою секретаріату досягли критичної точки. Як буде розвиватися ситуація, залежить і від самої фракції, і від подальшої поведінки Балоги", - сказав у інтерв'ю газеті "Дело" член блоку Тарас Стецьків.

Коментуючи розбіжності в думках з приводу кандидатур на окремі посади в майбутньому Кабінеті міністрів, депутат висловив упевненість, що всі міністри будуть узгоджені: "До вівторка ми візьмемо паузу й залагодимо це питання".

На зауваження, що деякі члени "НУ-НС" говорять "про вагому роль Балоги у заповненні кадрових місць, що дісталися "НУ-НС", Стецьків відповів: "Очевидно, роль Балоги не остання".

"Усе можна було залагодити набагато спокійніше. Принаймні, провести зустріч фракції або її політради з президентом. Тоді б таких шорсткостей не виникало", - заявив він.

Крім того, Стецьків висловив думку, що Іван Плющ повинен бути виключений із фракції: "Я вважаю, що Іван Плющ дискредитував фракцію, завдав їй сильну шкоду".

За його словами, поки не існує механізму для виключення депутата з фракції: "Але Конституційний Суд почав розгляд питання про імперативний мандат. Івану Степановичу варто побоюватися цього".

На питання, чи може Плющ сам вийти з фракції, Стецьків відповів: "Думаю, що такого подвигу ми від нього не дочекаємося. Це людина, що не одержала посади й образилася на увесь світ".

Щодо інших членів блоку, що затягували підписання коаліційної угоди, депутат заявив: "Я вважаю, що вони не повинні були б одержати жодної посади".

"Але по деяких кандидатурах президент має іншу думку. Якщо фракція їх підтримає, на жаль, цим людям дістануться посади. Це не буде сприяти зміцненню фракції, її відносинам із секретаріатом президента", - наголосив він.

На питання, чи можна говорити, що "непідписанти виторгували собі посади", Стецьків сказав: "Можна говорити, що виторгували".

Коментуючи процес розподілу парламентських комітетів, Стецьків висловив припущення, що бюджетний комітет "найімовірніше" дістанеться фракції Блоку Литвина.

"Наскільки мені відомо, Партія регіонів готова торгуватися за цей комітет. Пропонує за нього два, а то і три інших комітети", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...