Герман "святий Миколай вже приніс подарунок"

Вівторок, 18 грудня 2007, 09:53

Печерський районний суд задовольнив позов депутата фракції Партії регіонів Ганни Герман до газети "Вечірні вісті".

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, суд визнав статтю Ігоря Ткаленка у цій газеті щодо Герман "наклепницькою із зобов’язанням спростування фактів, наведених у зазначеній статті, та відшкодування позивачу моральних збитків".

"Мені Святий Миколай вже приніс подарунок. Сьогодні суд визнав наклепницькою статтю, опубліковану в газеті "Вечерние вести", і зобов`язав редакцію опублікувати спростування, вибачитись і виплатити моральну компенсацію", - сказала сама Герман.

При цьому вона не уточнила розміру компенсації, заявленої в її позові, повідомляє УНІАН. "Це суто символічний розмір", - зазначила Герман.

Як відомо, позов "Про захист честі, гідності, ділової репутації і відшкодування моральної шкоди" Герман подала у зв’язку із статтею за авторством Ткаленка від 22 травня цього року в суспільно-політичній газеті "Вечірні Вісті" №077 (1776) "Як я став жертвою демагогів".

Герман заявляла, що її "претензії до газети БЮТ і автора публікації стосуються неправдивої інформації про те, що я (Герман), нібито, отримала квартиру як депутат Верховної Ради".

"Щойно отримавши мандат члена парламенту, я відразу відмовилася від усіх депутатських пільг, в тім числі й від квартири або компенсації за неї. Про що, до речі, повідомляли тоді деякі мас-медія. Однак автор статті у "Вечірніх Вістях" стверджує протилежне. Саме через це я звернулася до суду", - пояснювала представниця Партії регіонів свою позицію.

Водночас, суд декілька разів переносив розгляд справи, зокрема через неявку позивача на засідання суду та низку процедурних питань.

, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування