Янукович думає, що його вигнали, бо злякались його успіхів

Вівторок, 18 грудня 2007, 12:34

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що обрання прем'єром Юлії Тимошенко поглибить розкол українського суспільства.

Про це він заявив із трибуни Верховної Ради у своїй прощальній промові.

"Ми добре пам'ятаємо, як помаранчева команда розвалила економіку, як вона затіяла переділ власності, як вони розпочали реприватизацію, як зруйнували довіру інвесторів, і заплямували себе корупцією й кумівством", - нагадав Янукович.

"Я кажу це з жалем, але знову наступає епоха випробувань для нашої країни. Епоха випробувань кризами, політичними інтригами та сварами, перш за все всередині помаранчевої команди важко буде утримати єдність при 226 депутатах", - попередив він.

"Народ має знати, що на превеликий жаль громадяни не зможуть розраховувати на
покращення життя, адже щедрі обіцянки, якими його рясно обдарували коаліціанти, не будуть виконані ніколи. Бо ці обіцянки давались не для того, щоб знизити податки чи виплатити заощаджені кошти, а щоб прийти до влади за будь-яку ціну", - застеріг Янукович.

Він наголосив, що ці вибори практично не змінили співвідношення сил в Україні і парламенті, бо перевага, яка є в парламенті, "абсолютно недостатня для ефективної роботи".

"Вибори лише дестабілізували роботу ВР і уряду. Вони визначили політичну доцільність вищою за закон, відкрили шлюзи популізму й демагогії", - наголосив прем'єр.

"Не бажаючи рахуватися з реаліями, помаранчеві намагаються переконати народ, що ігнорування волевиявлення половини України це нібито турбота про економічність стабільність, але самі помаранчеві несуть відповідальність за руйнацію стабільності в державі, стабільність, яку країна отримала в 2006 році", - заявив він.

За його словами, його уряду вдалося відновити країну від руїн помаранчевої команди і відновити найкращі в Європі темпи росту економіки, підвищити зарплати.

Однак, помаранчева команда "злякалась успіхів його уряду" і тому були влаштовані вибори, на яких "відпрацьовувались закордонні технології".

"Не можна сміятись над народом. Прийде час – народ усе скаже", - запевнив він.

"Безумовно, ми будемо підтримувати здоровий глузд у парламенті. Ми будемо працювати конструктивно, але не дозволимо ніколи йти шляхом популізму. Ми не дамо руйнувати економіку, яка побудована мільйонами українців", - заявив він.

"І пам'ятайте, що нам жити на цій землі спільно - і це головне. І треба шукати не як роз'єднуватись, а як об'єднуватись", - попередив Янукович.

Його виступ супроводжувався сміхом нової коаліції, на що Янукович відповів: "Цей сміх нездоровий, не смійтеся над горем людей. Подумайте про свою відповідальність".

Партія регіонів вітала виступ Януковича стоячи. Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк подякував йому за роботу, за ті плюси й мінуси, які були.

Виступ Януковича Юлія Тимошенко слухала вже в кріслі прем'єра, усміхаючись його застереженням.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News