У Ющенка поставили Черновецького на місце

Вівторок, 18 грудня 2007, 12:47

Право оприлюднювати позицію президента України, окрім нього самого, мають виключно прес-секретар та прес-служба глави держави, керівник секретаріату президента, а також особи, уповноважені на це безпосередньо президентом.

Про це нагадує прес-секретар президента Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба президента.

Вона змушена нагадати про такий порядок донесення до громадськості ініціатив глави держави, зважаючи на "некоректні посилання на позицію президента, які дозволяє собі впродовж останніх тижнів київський міський голова Леонід Черновецький".

"Президент України не потребує зайвих посередників при донесенні до суспільства своїх ініціатив, а Черновецький не належить до осіб, уповноважених озвучувати позиції глави держави з будь-яких питань", - наголошує прес-секретар президента Віктора Ющенка.

Як відомо, 14 грудня Черновецький в ефірі комунальної телекомпанії "Київ" заявив, нібито президент пообіцяв йому подати на розгляд Верховної Ради законопроект, за яким мер столиці отримав би право самостійно призначати керівників районів Києва.

Таке нововведення ініціював і висловив відповідну пропозицію Ющенку сам Черновецький.

Крім того, мер висловив думку, що звільнення президентом голови Дніпровської райдержадміністрації Олександра Сотникова й усунення від обов'язків голів ще 3-х районів Києва - Подільського, Деснянського і Святошинського - зміцнило його авторитет серед голів інших районів.

Ще раніше Черновецький заявляв, нібито отримав гарантії з боку президента щодо недопущення дострокових виборів Київського міського голови, на яких наполягають "НУ-НС" та БЮТ.

13 грудня Ющенко звільнив Сотникова з посади голови Дніпровської РДА, а також усунув від обов'язків голів Деснянської РДА Києва Юрія Захаричева, Святошинської РДА - Володимира Мазепу, Подільської РДА - Євгена Романенка.

За чинним законодавством, голів райдержадміністрацій Києва призначає президент за поданням мера Києва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...