Тимошенко пообіцяла Європі газ, а Росії – розібрати усі угоди

Вівторок, 18 грудня 2007, 16:38

Прем’єр Юлія Тимошенко пообіцяла, що Україна буде надійним транзитером газу в Європу, а новий уряд вивчить всі газові угоди з російськими партнерами.

"Україна як транзитна держава буде виконувати свої зобов’язання по транзиту бездоганно. Ми не зірвемо жодного обсягу, жодного терміну. Я думаю, що країни Європейського Союзу будуть мати Україну, як надійного партнера", - сказала Тимошенко на брифінгу у Верховній Раді.

"Всі газові питання будуть детально розібрані, будуть вивчені всі угоди, які поки що залишалися таємницею, вони не оприлюднювалися, не подавалися до парламенту для вивчення. Нам доведеться підняти весь масив документів, розібратися у ситуації", - додала вона.

Тимошенко також сказала, що ініціюватиме зустріч з російськими колегами, "щоб з’ясувати всі питання, які стосуються забезпечення України природним газом і щодо транзиту газу через територію України".

При цьому Тимошенко вкотре заявила про свою позицію щодо посередників на газовому ринку.

"Посередників на газовому ринку бути не може. НАК Нафтогаз ми повернемо до нормального фінансового стану, ми зупинимо всі процедури банкрутства, всі процеси руйнації", - сказала вона.

"Є Нафтогаз, є РАО Газпром, є уряд України і уряд Росії. Посередників у цьому процесі не потрібно. І я думаю, що саме в такому ключі ми вестимемо переговори", - додала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування