Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко записав Януковичу на прощання кілька "плюсів" і застеріг від "узбіччя"

Вівторок, 18 грудня 2007, 16:47

Президент Віктор Ющенко вдячний уряду під керівництвом Віктора Януковича за роботу, спрямовану на розвиток вітчизняної економіки та підвищення соціальних стандартів життя українців.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"На думку глави держави, цей склад Кабінету міністрів може записати до свого активу деякі рішення, що зберегли економічну стабільність в країні, створили передумови для позитивної динаміки у ключових галузях", - сказано в повідомленні.

Констатуючи існування деяких розбіжностей у тактичних питаннях, Ющенко водночас відзначив спільне з Януковичем бачення пріоритетів економічного курсу, одним із яких є поліпшення якості життя людей.

"Можна багато сперечатися про здобутки чи прорахунки урядової команди Януковича, ретельний аналіз її діяльності ще попереду. Однак не можна оминути увагою те, що цей склад Кабміну дбав про соціальну сферу", - зазначив Ющенко.

Президент звернув особливу увагу на те, що після призначених позачергових виборів до Верховної Ради уряд, сформований тодішньою більшістю у парламенті, не пішов на загострення політичної ситуації в країні.

За словами Ющенка, Янукович був одним із небагатьох державних діячів, які усвідомили важливість переобрання Верховної Ради як засобу оновлення влади в державі.

"Це була, безумовно, особиста відповідальна позиція, хоча таке рішення було для керівника Кабміну і лідера провідної політичної сили вельми непростим", - цитує президента прес-служба.

Ющенко наголосив, що вівторок у стінах Верховної Ради 6 скликання відбулася демократична процедура передачі повноважень прем’єра – українському суспільству, світовій громадськості було продемонстровано вміння цивілізовано передати владну естафету від одного Кабінету міністрів іншому.

"Песимістичні прогнози окремих скептиків, як бачимо, не виправдалися. Всі формальності були виконані у повній відповідності до Конституції", - наголосив президент.

Ющенко також висловив сподівання, що Янукович і очолювана ним політична сила після оголошеного переходу в опозицію діятимуть із позицій відповідальності та патріотизму, стануть дієвим учасником парламентського процесу.

"Опозицію в жодному разі не можна залишати на узбіччі державних справ. Сподіваюся, що фракція Партії регіонів і особисто Янукович активно та конструктивно працюватимуть у Верховній Раді, доклавши досвід і енергію для вирішення головних завдань", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...