Тимошенко пообіцяла прикрити свій чорний хід

Вівторок, 18 грудня 2007, 17:19

Новообраний прем’єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє, що всі бізнесмени будуть рівновіддалені від нового уряду.

"Я не хочу сьогодні говорити різких слів, але для всіх бізнесменів будуть єдині правила. Чорного ходу з Кабінету міністрів не буде", - сказала вона журналістам після урочистих зборів коаліції.

Тимошенко також розповіла, що член БЮТ Таріел Васадзе відмовився від посади міністра транспорту, оскільки бажав зосередитися саме на занятті бізнесом.

Новообраний прем’єр зазначила, що вакантна посада віце-прем’єра може бути використана на випадок розширення коаліції.

Тимошенко також пообіцяла, що всі кроки з питань переходу на контрактну армію будуть робитися тільки після консультацій із президентом.

"Ми будемо докладати всіх зусиль, щоб переконати президента, що уряд здатен переходити", - відповіла Тимошенко на питання, чи може це статися наступного року.

Торкаючись теми НАТО, Тимошенко нагадала, що згідно з коаліційною угодою, вступ України у систему колективної безпеки відбувається через референдум. На питання, якою є її особиста позиція, прем’єр відповіла: "Я – за рішення народу".

Тимошенко також пообіцяла, що її чоловік не буде брати участь у програмі переобладнання "хрущівок" у більш сучасне житло.

На запитання про його інвестиції, Тимошенко відповіла: "Він бере участь у інвестиціях за межами України".

Тимошенко також розповіла про телефонну розмову із президентом Віктором Ющенком, який перебуває у Швейцарії.

"Ми спілкувались з президентом. Він привітав нас, побажав успіхів новому уряду, і запропонував зустрітися найближчим часом", - розповіла вона.

Торкаючись питання своїх стосунків із головою секретаріату президента Віктора Балогою, Тимошенко зазначила: "Я ціную кожен добрий крок, який робить партнер, а його добрий крок – Віктор Іванович був прихильником дострокових виборів".

В питанні газових стосунків із Росією Тимошенко попросила дати їй час на те, щоб проаналізувати ситуацію.

"Я б не сказала, що за тиждень до нового року ми можемо щось поміняти", - відповіла вона, відповідаючи на запитання, чи можливий перегляд газових угод на наступний рік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування