Путіна звинуватили в імперських замашках

Вівторок, 18 грудня 2007, 17:52

Призначений міністром внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що перші особи в Росії перебувають у полоні імперської ідеології.

Так Луценко прокоментував останню заяву Володимира Путіна щодо розбіжностей в двосторонніх стосунках через позицію України, повідомляє прес-служба блоку.

"Заява президента Росії - чергове свідчення непоінформованості вищих керівників РФ про реальну історію України, вони, на жаль, й досі перебувають у полоні старих, імперських ідеологій", - заявив Луценко.

"Я б не хотів будувати стосунки з Російською Федерацією на подібних заявах. Очевидно, стосунки ці мають бути побудовані на взаємній повазі і праві на самовизначення, а найкраще – на принципах добросусідства", - додав він.

Як лідер помаранчевого блоку, Луценко також заявив, що демсили "ніколи не допускали і не допустимо приниження воїнів Червоної Армії.

"Але так само я не хотів би, щоб хтось допускав приниження тих людей, які боролися за свободу України під прапорами УПА. Маю надію, що ці ганебні танці на могилах припиняться передусім в Україні, а потім, сподіваюся, це зрозуміють і наші сусіди", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування