Телеканали і радіо перевірять на використання української мови

Середа, 19 грудня 2007, 07:02

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення через два тижні почне моніторинг програм загальнонаціональних теле- і радіоорганізацій.

Про це повідомляє прес-служба Нацради з питань телебачення і радіомовлення у вівторок.

Моніторинг буде проводитися з метою виявлення порушень законодавства, насамперед, щодо використання державної мови, дублювання іншомовних аудіовізуальних програм, дотримання квоти на рекламу, трансляції реклами, щодо якої є обмеження законодавства.

У вівторок відбулася зустріч Нацради з керівниками загальнонаціональних теле- і радіокомпаній, на якій обговорювалися результати дотримання в 2007 році вимог діючого законодавства і виконання умов Меморандуму про співробітництво, створення комфортного українського інформаційного середовища.

Нацрада звернула увагу на невелику кількість україномовних пісенних здобутків, "що стримує розвиток і пропаганду української культури".

Глава Нацради Віталій Шевченко відзначив, що Нацрада за час дії меморандумів була дуже терпимою, зокрема надаючи можливість телерадіоорганізаціям поліпшити свою матеріально-технічну базу, договірні основи по придбанню телерадіопродукту і вийти на максимальне виконання вимог законодавства в сфері електронних ЗМІ.

"Тепер, по завершенню дії меморандумів, Національна рада з 2 січня буде здійснювати повноформатні моніторинги теле- і радіоефіру, застосовуючи до порушників відповідні санкції", - сказав Шевченко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування