Ющенко допоміг Тимошенко одним дзвінком

Середа, 19 грудня 2007, 07:22

Перед голосуванням за кандидатуру Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра депутат від фракції "НУ-НС" Юрій Єхануров, імовірно, говорив по телефону з президентом Віктором Ющенком – це й вирішило результат голосування.

Про це заявив в ефірі "5 каналу" політолог Володимир Фесенко, повідомляє Ліга.

На його думку, таким чином саме президент посприяв обранню Тимошенко.

Крім того, для Єханурова аргументом проголосувати "за" стала пропозиція президента зайняти місце в новому уряді, вважає Фесенко.

Політолог зазначив, що коаліційний процес був хаотичним. Його долю вирішували не фракції, а групові інтереси. Такі ж групові інтереси були й у секретаріаті президента.

За словами політолога, в остаточному підсумку всі втомилися від невизначеності і дали можливість Тимошенко отримати посаду прем'єра.

"Нехай вона одержить новий шанс, нехай одержить новий шанс демократична коаліція, нехай вони продемонструють, на що здатні", - сказав Фесенко.

Як відомо, у вівторок, 18 грудня, Верховна Рада проголосувала за призначення Тимошенко прем'єр-міністром.

За таке рішення віддали свої голоси 226 народних депутатів, включаючи Єханурова, який у вівторок вранці заявив, що не буде голосувати.

Водночас, "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело в керівництві "НУ-НС" підтверджує, що переговори, спрямовані на те, щоб переконати Єханурова проголосувати за Тимошенко, "проходили у форматі Київ-Женева, у них у телефонному режимі брав участь Віктор Ющенко"

"От тільки чомусь президент умовляв не Єханурова, а Кириленка. І тільки коли всі питання по міністрах були вирішені, Єхануров погодився голосувати", - розповіло виданню джерело в керівництві "НУ-НС".

Сам Єхануров після голосування на питання видання, чи думав він над тим, що змінить у Міністерстві оборони у першу чергу, відповів:

"Поки нічого не можу сказати, я в міністерство поїду тільки завтра (у середу). Перші кроки, звичайно, будуть зроблені, але пізніше".

На питання, чи обговорював він подальшу діяльність з екс-міністром оборони Анатолієм Гриценком і чи радив той щось, Єхануров сказав: "Аякже! Ми сьогодні цілий день з ним працювали і завтра будемо продовжувати працювати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News