Головою "Нафтогазу" може стати любитель дармових снігуроньок

Середа, 19 грудня 2007, 09:18

Головою правління НАК "Нафтогаз України" може бути призначений Олександр Болкісєв, який очолював державний холдинг з травня по середину серпня 2006 року.

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомили відразу декілька учасників ринку, які побажали залишитися неназваними.

Болкісєв у 1999-2000 р. обіймав посаду заступника міністра енергетики.

У квітні 2005 року він був призначений генеральним директором "Газу України", дочірньої компанії НАКу, і обіймав цю посаду до травня 2006-го.

Кандидатами на посаду голови правління "Нафтогазу України" також називаються Ілля Рибчич, який протягом багатьох років очолював дочірню компанію НАКу - "Укргазвидобування", найбільше газодобувне підприємство в Україні, і Микола Сивульський, депутат, член фракції Блоку Юлії Тимошенко.

Як відомо, прем'єр Юлія Тимошенко у вівторок увечері заявила, що уряд найближчим часом змінить керівників низки відомств і найбільших держкомпаній, у тому числі "Нафтогазу".

Держхолдинг з березня 2007 року очолює Євген Бакулін.

Як відомо, раніше заступник генпрокурора Тетяна Корнякова звинувачувала колишнього голову "Нафтогазу" Олексія Івченка і Болкісєва, який тоді очолював "Газ України" у нецільовому використанні держкоштів, зокрема, на святкування Нового року – оплату послуг фотомоделей і снігуроньок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування