Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" попереджають про блокування Ради

Середа, 19 грудня 2007, 09:42

Демократична коаліція має нести відповідальність за блокування роботи Верховної Ради у випадку, якщо найближчим часом не буде вирішено питання про припинення депутатських повноважень новообраних членів уряду.

Про це у своїй заяві попереджає фракція Партії регіонів.

"Учора громадяни України стали свідками ще одного прояву казарменної демократії, в результаті якого Юлія Тимошенко, Юрій Луценко на очах у всієї України тиснули на деяких депутатів, відкритими погрозами витиснули цифру 226 під час голосування за прем'єра", - йдеться у заяві.

"Виступ Тимошенко на трибуні – це була істерика, набір наклепів і бруду. Що ж – усе в стилі БЮТ. Чого можна чекати далі після такого початку – неважко здогадатися", - додається у документі.

Фракція Партії регіонів нагадує, що у вівторок "коаліція–227 не проголосувала питання про зняття депутатських повноважень з новообраних членів уряду".

"Цим самим коаліція порушила домовленості, досягнуті на погоджувальній раді. А також порушила закон "Про Кабінет міністрів", який передбачає, що складення народним депутатом повноважень після призначення його членом Кабміну відбувається невідкладно і на тому ж засіданні Верховної Ради", - наголошується у заяві.

Тому фракція Партії регіонів вимагає "розглянути першим питанням сьогоднішнього порядку денного зняття депутатських повноважень з новообраних членів Кабінету міністрів".

"Новообрані члени уряду повинні вчинити так, як зробили це свого часу міністри Кабміну Януковича, які, як ви пам'ятаєте, в перші хвилини після їх призначення склали депутатські повноваження", - нагадує фракція.

"Тому в разі, якщо коаліція–227 не виконає домовленостей, вона буде нести відповідальність за блокування роботи парламенту", - наголошується у заяві.

"Громадяни України матимуть можливість переконатися, на чиї обіцянки можна понадіятися, а кому просто не можна вірити ні в чому", - додає фракція.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування