Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк взяв слово з Януковича і хоче закритися до вівторка

Середа, 19 грудня 2007, 09:45

Спікер Арсеній Яценюк пропонує депутатам проголосувати за оголошення перерви у засіданнях до вівторка.

Про це він сказав на засіданні у середу.

Яценюк аргументував таке рішення тим, що опозиція досі не подала узгоджену кандидатуру на посаду першого віце-спікера і не завершила розподіл комітетів.

"Керівники відповідних фракцій не дійшли згоди щодо призначення голів і заступників голів комітетів. Тому не маємо змоги провести цю процедуру через комітет", - сказав він.

"Ми поділили вже голови комітетів, перших заступників комітетів і заступників комітетів за виключенням двох комітетів, які умовно поділені. Але, я думаю, протягом двох днів вони все-таки завершать процедуру цього поділу", - додав Яценюк.

Говорячи про дострокове припинення повноважень депутатами, які пішли працювати в уряд, Яценюк сказав, що це питання буде проголосовано у середу.

При цьому Яценюк повідомив, що у вівторок спілкувався з головою ЦВК Володимиром Шаповалом, який сказав, що у четвер о 14 годині комісія має намір ухвалити рішення про реєстрацію нових депутатів зі списків БЮТ і НУ-НС.

"Ми повинні привести до присяги додатково 14 осіб. Дуже важливо було би отримати політичне зобов’язання щодо злагодженої і законної роботи в частині приведення до присяги нових депутатів", - сказав він.

При цьому Яценюк наголосив, що лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович вже дав політичні гарантії щодо неблокування роботи ЦВК і необхідності якнайшвидшого приведення до присяги нових депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування