Яценюк попросив не робити з нього крайнього

Середа, 19 грудня 2007, 10:11

Депутати Верховної Ради не підтримали рішення про оголошення перерви у роботі парламенту до вівторка, про що, за словами спікера Арсенія Яценюка, було домовлено напередодні на погоджувальній раді.

Рішення про перерву до вівторка підтримали лише 126 депутатів при необхідних 226.

Яценюк наголосив, напередодні на погоджувальній раді керівники усіх фракцій, окрім Партії регіонів підтримали рішення про перерву до вівторка з тим, щоб засідання у вівторок розпочалося з приведення до присяги нових депутатів.

Крім того, за словами спікера, на раді було домовлено у середу, 19 грудня, вирішити питання про припинення повноважень депутатів, що стали членами нового Кабінету міністрів.

Яценюк наголосив, що поставив на обговорення питання щодо надання політичних гарантій щодо нормального функціонування ЦВК на прохання керівників двох фракцій.

Про це він сказав після того, як окремі депутати почали критикувати його за постановку такого питання.

Яценюк погодився, що такі гарантії не можуть даватися, оскільки ЦВК не підпорядковується Верховній Раді, однак наполегливо попросив керівників фракцій доводити до відома своїх депутатів рішення погоджувальної ради і "не робити крайнього" зі спікера.

На прохання фракцій "НУ-НС" та БЮТ спікер оголосив про півгодинну перерву і попросив до себе усіх керівників фракцій для остаточного узгодження позицій щодо голосування.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування