Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністри обживаються. А новорічні прикраси - протиборчих кольорів

Середа, 19 грудня 2007, 10:51

Члени нового Кабінету міністрів на чолі з Юлією Тимошенко займають кабінети в будинку уряду.

Тимошенко, яка прийшла у будинок Кабміну орієнтовно о 8:40, зайняла кабінет, традиційно відведений прем'єрам, на 7 поверсі, який раніше займав Віктор Янукович.

Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов, який прийшов близько 9:00, зайняв колишній кабінет першого віце-прем'єра, міністра фінансів Миколи Азарова на 6 поверсі.

Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник, який прийшов у будинок Кабміну близько 8:00, зайняв кабінет на 6 поверсі попереднього віце-прем'єра з гуманітарних питань Дмитра Табачника, повідомляють "Українські новини".

Віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря зайняв кабінет на 7 поверсі колишнього віце-прем'єра Олександра Кузьмука, який курирував в Кабміні Януковича питання військово-промислового комплексу.

Журналісти помітили Кузьмука, коли він близько 9:00 входив у будинок Кабміну. Кузьмук із жалем повідомив, що йому комусь треба передавати справи.

За його словами, він прийшов у будинок Кабміну, щоб попрощатися з колективом, з яким він працював. Кузьмук також мав намір забрати зі свого кабінету деякі записи й фотографії екс-прем'єра Януковича й своєї сім'ї.

Міністр Кабінету міністрів Петро Крупко зайняв кабінет на 7 поверсі, який раніше займав міністр Кабінету міністрів Януковича Анатолій Толстоухов.

Крупко сказав журналістам, що заходив у свій кабінет ще у вівторок увечері й зустрічався з Толстоуховим, який передав йому справи. У середу вранці Крупко зустрічав Тимошенко біля центрального входу в Кабмін із букетом білих троянд.

Тимошенко зазначила, що це вже стало традицією, тому що під час попереднього її прем'єрства Крупко також її зустрічав при першому вході в будинок Кабміну.

На дверях приймалень прем'єр-міністра й віце-прем'єрів уже висять нові таблички із зазначенням їхніх імен.

По коридорах Кабміну енергійно ходять працівники служб колишніх віце-прем'єрів з обхідними листами, які необхідно заповнити перед їхнім звільненням.

Одна з працівниць секретаріату Кабміну сказала, що апарат уряду за останні роки вже звик до частої зміни прем'єрів і тому вже готовий до роботи з новим урядом.

Кабмін також уже почав готуватися до Нового року: у коридорах Кабміну на 6 й 7 поверхах установлені ялинки - на 6 поверсі вони прикрашені червоно-білими кульками, на 7 - синіми.

Як відомо, 18 грудня Верховна Рада призначила прем'єр-міністром Юлію Тимошенко й сформувала новий Кабмін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування