Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЦВК поки є кворум для реєстрації депутатів

Середа, 19 грудня 2007, 11:54

Центральна виборча комісія розгляне питання про реєстрацію народних депутатів замість тих, хто перейшов в уряд, як тільки надійдуть відповідні документи, заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Центральна виборча комісія як незалежний державний орган буде розглядати ті питання, які належать до її повноважень. Якщо буде постанова Верховної Ради про дострокове припинення повноважень депутатів, то відповідно ми будемо розглядати питання про визнання обраними народними депутатами наступних за списком кандидатів", - заявив Магера в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Ніякої політики тут нема, і як тільки всі необхідні документи будуть подані в ЦВК, комісія збереться на засідання і ухвалить рішення, якого від неї вимагає закон, тобто про визнання обраними і реєстрації депутатів", - додав він.

Магера також повідомив, що в середу в ЦВК є кворум членів комісії для проведення засідання.

"Чотири члени комісії зараз перебувають у відпустці, один - у відрядженні, решта 10 членів комісії знаходяться на робочому місці. Тобто кворум є", - сказав він.

При цьому заступник голови ЦВК не допускає можливості того, що низка членів комісії можуть раптово піти на лікарняний. "Я не думаю, що такий варіант можливий. Принаймні я не вірю, що члени ЦВК у цей час будуть грати в такі ігри", - відзначив він.

Відповідаючи на питання, чи зможе ЦВК вже в середу зареєструвати нових депутатів, Магера сказав: "Я не бачу проблеми, тільки це не потрібно розглядати так, що це буде обов'язково сьогодні".

Він нагадав, що для прийняття такого рішення ЦВК необхідні низка документів.

Зокрема, це постанова Верховної Ради про дострокове припинення народних депутатів, що ввійшли до складу уряду, заяви наступних за списком кандидатів про те, що вони не мають іншого представницького мандата, або про те, що вони подали заяви про відмову від такого мандата.

Кандидати для реєстрації народними депутатами також повинні подати заяви, про те, що вони не займаються підприємницькою діяльністю, не мають корпоративних прав або про те, що ці права передані в управління іншій особі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування