Яценюк низько вклонився Литвину, а Шуфричу кричали "Ганьба"

Середа, 19 грудня 2007, 12:50

Представники коаліції звинуватили фракції Партії регіонів та КПУ у зриві домовленостей, після того як ті відмовились голосувати за перенесення засідання на час після рішення ЦВК.

"Ми щойно стали свідками політичного шулерства з боку двох фракцій меншості", - заявив лідер фракції НУНС В'ячеслав Кириленко.

Натомість регіонал Нестор Шуфрич заявив, що вони це зробили, побачивши, що голосують картки депутатів, які тільки що склали повноваження.

Виступ Шуфрича супроводжувався вигуками "Ганьба", але той продовжував свою промову.

"Нестор, ти хочеш чути це все?", - запитав його голова Ради Арсеній Яценюк, але Шуфрич наполягав і йому продовжили час для промови під ті ж вигуки "Ганьба!"

У свою чергу сам Яценюк звернувся до всіх керівників фракції з проханням дотримуватися домовленостей.

"Ми сидимо на засіданні, всі достойні, високоповажні, всі беруть зобов'язання під мікрофон і стенограму проголосувати за те, коли почнеться наступне пленарне засідання, ми приходимо в зал і тут відбувається таке. Яка у мене ситуація? Якби зараз не було 244 голосів, а я всім давав політичне зобов'язання, то який ступінь довіри може бути?", - обурився він.

"Про які домовленості може йти мова, якщо ми підняли руки, сказали так, прийшли в зал і обдурили одне одного?", - запитав Яценюк. Він також подякував за голосування блоку Литвина.

"Низько кланяюся за те, що проголосували", - сказав голова парламенту.

Він нагадав, що в парламенту є 12 календарних днів, щоб прийняти закон про бюджет і запропонував у ці два дні завершити поділ комітетів та перейти до законотворчої діяльності комітетів.

"В нас на кону великі виклики, починаючи від ціни на газ і, закінчуючи підвищенням зарплат і пенсій. Тому ми повинні почати нормальну роботу", - нагадав Яценюк.

Також голова Верховної Ради наголосив, що жодна політична сила не має права тиснути на ЦВК в питанні реєстрації нових депутатів.

Після цього він закрив засідання Верховної Ради. Наступне відбудеться після приведення Центвиборчкомом депутатів до присяги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування