Оніщук назвав трьох суддів, яким світить Європа

Середа, 19 грудня 2007, 15:10

Конкурсна комісія з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України визначила трьох претендентів на цю посаду.

Ними стали заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов, професор кафедри публічного права юридичного факультету Міжнародного Соломонового університету (Київ) Станіслав Шевчук, та юрист Європейського суду з прав людини Анна Юдківська.

Про це заявили на брифінгу голова конкурсної комісії, новообраний міністр юстиції Микола Оніщук та заступник голови комісії, президент Української іноземної юридичної колегії Данило Курдельчук, повідомляє прес-служба президента.

У вівторок, 18 грудня, на засіданні конкурсної комісії з усіма учасниками конкурсу було проведено співбесіди, а перед тим – тестування на знання офіційних мов Ради Європи – англійської та французької.

"Всі претенденти повинні були довести свої знання однієї із офіційних мов – французької або англійської", - сказав Курдельчук.

За підсумками цього комісія, яка складається з 13 осіб, і визначила трьох переможців конкурсу на посаду судді Європейського суду від України.

Мармазов набрав 8 голосів, Шевчук 13 голосів, Юдківська - 10 голосів.

Список із 3 претендентів, які набрали найбільшу кількість голосів, в алфавітному порядку буде передано до Ради Європи 20 грудня.

"Сьогодні уповноважені органи країни скерують до Ради Європи результати національного конкурсу з добору кандидатів на посаду судді Європейського суду", - повідомив Оніщук.

Тепер Рада Європи має обрати суддю Європейського суду від України.

"У нас чудові кандидати, і ми могли б дати набагато більше кандидатів, якби були місця в Європейському суді", - сказав Курдельчук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування