Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Харківський голова попереджає про його можливий арешт

Середа, 19 грудня 2007, 18:43

Голова Харківської обласної ради п'ятого скликання Василь Салигін заявляє про можливість свого арешту.

Про це йдеться у заяві Салигіна, повідомляють Українські новини.

Причинами арешту Салигін називає розгляд на черговій сесії облради, що відбудеться 26 грудня, ініційоване ним питання про реабілітацію потерпілих від політичних репресій на початку 80-х років.

"Беручи до уваги ситуацію зі складанням СБУ протоколу про нібито корупцію з мого боку, вважаю дуже ймовірним мій арешт", - сказано в заяві.

На думку Салигіна, арешт може бути зроблено до сесії облради, оскільки він має намір на цій сесії розповісти про те, як проводилися арешти правозахисників Генріха Алтуняна, Євгена Анцупова, Олександра Парицького та інших.

"На Харківщині такий розвиток подій сьогодні стає реальністю, оскільки як ніколи залежить від людини, яка ще в часи СРСР займалась саме політичними репресіями. Сьогодні ця людина за своєю посадою координує роботу всіх правоохоронних і судових органів Харківської області", - заявив Салигін.

У слідствах у цих справах брав участь слідчий прокуратури, а потім заступник прокурора Харкова Сергій Стороженко, нині заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, що курирує правоохоронні органи.

Як відомо, 27 листопада Головне управління з боротьби з корупцією й організованою злочинністю СБУ в Харківській області зафіксувало факт корупції з боку голови Харківської обласної ради Василя Салигіна.

28 листопада Салигін заявив журналістам у Харкові, що пов'язує обвинувачення в корупції на свою адресу з боку СБУ з підтримкою ним проведення з'їзду депутатів всіх рівнів у Сєвєродонецьку Луганської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування