Ющенко й Ахметов затисли Тимошенко з двох боків

Четвер, 20 грудня 2007, 12:10

Президент Віктор Ющенко, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і член Партії регіонів Рінат Ахметов очолили рейтинг "200 найвпливовіших українців" за версією журналу "Фокус".

До першої десятки також увійшли екс-прем'єр Віктор Янукович, глава секретаріату президента Віктор Балога, співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський, власник групи "Інтерпайп" Віктор Пінчук і голова Верховної Ради Арсеній Яценюк.

Замикають першу десятку міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та лідер фракції у Верховній Раді Володимир Литвин.

До другої десятки увійшли екс-міністр ПЕК Юрій Бойко, екс-президент Леонід Кучма, дружина президента Катерина Ющенко, лідер КПУ Петро Симоненко та екс-віце-прем'єр Андрій Клюєв.

На шістнадцятому і дев'ятнадцятому місці опинилися співвласники корпорації ІСД Віталій Гайдук та Сергій Тарута, співвласник групи "Приват" Геннадій Боголюбов посів сімнадцяте, а співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ – вісімнадцяте місце.

Завершують другу десятку депутат від Партії регіонів Борис Колесніков і мер Києва Леонід Черновецький.

До рейтингу увійшли також керівники основних конфесій в Україні митрополит Володимир, патріарх Філарет, Любомир Гузар та Мар'ян Яворський.

Серед 200 найвпливовіших українців керівники телеканалів "1+1", "Інтер", ICTV, щотижневика "Дзеркало тижня", співаки Олег Скрипка, Святослав Вакарчук та Софія Ротару. Рейтинг замикає голова ЦВК Володимир Шаповал.

При упорядкуванні рейтингу проводилися консультації з фахівцями в різних галузях, але останнє слово при присвоєнні місць було за редакцією журналу.

При оцінці кожного претендента редакція керувалася наступними критеріями: вплив на ухвалення державних рішень, масштаби бізнесу і вплив на економічні процеси в країні, вплив на суспільну думку, ухвалення судових рішень і родинні зв'язки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування