Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Киргизії знову після виборів готуються акції протесту

Четвер, 20 грудня 2007, 12:56

Центральна комісія Киргизстану затвердила підсумки виборів у Жогорку Кенеш (парламент республіки), що відбулися в минулу неділю.

За остаточними даними, п’ятивідсотковий бар'єр змогли перебороти чотири партії, повідомляє "Фергана.Ру".

Пропрезидентська "Народна партія "Ак Жол" одержала 46,99%, що складає 71 мандат, Партія комуністів Киргизстану - 5,12%, що складає 11 мандатів і Соціал-демократична партія - 5,05%, що складає 8 мандатів.

У той же час, опозиційна Соціалістична партія "Ата-Мекен" теж переборола бар'єр з 8,29% , але за даними ЦВК, у парламент не пройшла.

Тільки три партії змогли перебороти так званий "регіональний бар'єр" - набрати понад 0,5 відсотка голосів у кожній області й у містах Ош і Бішкек.

Соцпартія "Ата-Мекен" уже заявила, що проведе в четвер мітинг протесту, оскільки вважають результати виборів несправедливими.

ЦВК країни видалив зі свого офіційного веб-сайту інформацію про те, скільки голосів набрала та або інша партія в розрізі по регіонах. Але, за словами джерела в ЦВК республіки, партія "Ата-Мекен" не переборює регіональний бар'єр по місту Ош.

Представники партії готові надати копії протоколів підрахунку голосів по місту Ош, підписані членами виборчих комісій, сума голосів у які доводить подолання регіонального бар'єра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування