Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко думають, як забрати всю "тінь" із відносин з Росією

Четвер, 20 грудня 2007, 14:10

Уряд проводить аналіз газових домовленостей з Російською Федерацією і тільки після його завершення і проведення деяких консультацій можна буде "виходити на новий формат переговорів".

Про це заявив у четвер перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання, чи очікуються зміни умов постачання газу з Росії в Україну у 2008 році, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

"Ми зараз аналізуємо підписані документи, аналізуємо ситуацію, у тому числі і на енергоринку. І я думаю, тільки після цього аналізу і проведення попередніх консультацій ми зможемо виходити на новий формат переговорів і рішень", - сказав Турчинов.

Він також повідомив, що позиція уряду України базується на тому, щоб створювати прозорі схеми у відносинах із іншими країнами, у тому числі й Росією, позбуватися тіньових посередників і ліквідувати "будь-які тіньові кулуарні форми вирішення питань".

"Прозорі відносини поліпшують відносини, у тому числі і між країнами. Прозорість – це надійність, це світова практика, і ми тут нічого не придумуємо нового. Чесні прозорі відносини завжди будуть надійнішими, ніж тіньові домовленості", - зазначив Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування