У Ющенка кажуть, справи Цушка ніхто не закривав. Медведько ще під питанням

Четвер, 20 грудня 2007, 14:25

Постанови про відкриття кримінальних справ стосовно екс-міністра внутрішніх справ Василя Цушка є чинними.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента з правових питань Ігор Пукшин на брифінгу у четвер, повідомляє УНІАН.

Коментуючи останнє рішення Печерського райсуду Києва, який відмовив адвокату Цушка, Пукшин наголосив, що "де-юре і де-факто постанови Генеральної прокуратури про відкриття кримінальних справ є чинними".

Пукшин висловив здивування, чому Генрокуратура досі не розслідує ці справи.

Водночас він відмовився говорити про те, чи ініціюватиме президент Віктор Ющенко зміну генпрокурора, зауваживши, що найближчим часом президент сам оприлюднить своє рішення з цього приводу.

Як відомо, 14 червня Печерський райсуд Києва за скаргою адвоката Цушка скасував постанову про порушення 4 кримінальних справ, пов`язаних із захопленням будівлі ГПУ 24 травня, у тому числі й щодо тодішнього міністра внутрішніх справ.

Рішення про скасування постанов про порушення кримінальних справ Печерський суд ухвалив на підставі того, що при їх винесенні не було проведено відповідну дослідчу перевірку.

У провадженні Генпрокуратури залишалася ще одна, п`ята кримінальна справа, порушена одним зі слідчих Головного слідчого управління ГПУ за фактом захоплення цього відомства.

25 червня Генпрокуратура оскаржила в Апеляційному суді Києва рішення Печерського райсуду про скасування постанови, виданої на той час в.о. генпрокурора Віктором Шемчуком, про порушення кримінальної справи щодо Цушка.

21 листопада Апеляційний суд скасував рішення Печерського райсуду, яким було закрито кримінальні справи щодо Цушка.

10 грудня Печерський райсуд залишив без задоволення скаргу адвоката Юрія Кришмарела в інтересах Цушка на постанови Шемчука від 24 травня про порушення ряду кримінальних справ щодо подій у ГПУ.

Скарга Кришмарела була розглянута повторно, на підставі рішення Апеляційного суду Києва, який 21 листопада скасував рішення Печерського райсуду від 14 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування