Яценюк не хоче змін "під ситуацію"

Четвер, 20 грудня 2007, 16:23

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає неприпустимим змінювати Конституцію під ситуацію.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Профиль", повідомляє сайт razom.org.ua.

"Це питання дуже важливе, але, на мою думку, при прийнятті змін до Конституції варто керуватися декількома принципами. По-перше, не можна змінювати Конституцію під ситуацію, чого в нас дуже багато хто бажає. По-друге, зміни до Конституції - це не миттєвий процес", - зауважив Яценюк.

"Тому, я переконаний, що зміни повинна розробляти конституційна асамблея або конституційна рада, куди ввійдуть усі - починаючи від народних депутатів і закінчуючи представниками наукової еліти, громадськості", - сказав він.

Голова українського парламенту вважає, що після цього має бути проведений всенародний референдум, а потім - голосування в залі парламенту.

"Не потрібно поспішати. Адже діюча Конституція теж дієздатна, а правові проблеми можна врегулювати прийняттям законів і рішенням Конституційного суду", - упевнений Яценюк.

Своєю пріоритетною метою у Верховній Раді Яценюк наразі назвав прийняття закону про бюджет на 2008-й рік.

"Друга мета: у нас є низка законів про пільги, прийнятих попередньою Верховною Радою й урядом, які можуть додати 70 млрд. до бюджету. Їх необхідно негайно розглядати разом з бюджетом, - повідомив Яценюк. - Третя - програма діяльності Кабінету Міністрів. Четверта - державна програма соціально-економічного розвитку України".

"Це мої пріоритети на короткострокову перспективу. Як народний депутат я планую внести на розгляд парламенту план законодавчої діяльності Верховної Ради України, у якому й представлю своє масштабне бачення", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...