Огризко не збирається бути Росії "молодшим братом"

П'ятниця, 21 грудня 2007, 09:59

Україна хоче будувати з Російською Федерацією прагматичні, рівні і партнерські відносини.

Про це заявив міністр закордонних справ України Володимир Огризко у ході зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, повідомляє Ліга.

"Для мене є аксіомою той факт, що без стабільності і добросусідських відносин з Росією важко уявити успішну реалізацію наших європейських і євроатлантичних устремлінь", - сказав Огризко.

За його словами, Україна бачить відносини з Росією як прагматичні, передбачувані і дійсно партнерські, що базуються на нормах і принципах міжнародного права, без зайвої ідеологізованості і "комплексу старшого і меншого брата".

Як відомо, у четвер перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що новий Кабінет міністрів на чолі з Юлією Тимошенко планує поліпшити взаємовідносини з Росією за рахунок їхньої більшої прозорості і відмови від тіньових посередників.

Раніше, у день призначення Тимошенко на посаду прем'єра, перший заступник голови МЗС Росії Андрій Денисов заявив, що Росія готова працювати з новим Кабміном.

За його словами, Росія розраховує на конструктивний розвиток відносин з Україною. "Ми, безумовно, готові працювати з новим урядом України, навіть не може бути питань", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News