Огризко дипломатично попросив Путіна не лізти

П'ятниця, 21 грудня 2007, 10:14

Міністр закордонних справ Володимир Огризко розглядає останні заяви російської влади щодо України як публічний прояв внутрішньополітичних процесів в Росії.

Про це він сказав у п’ятницю в Києві на зустрічі з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні, у зв’язку з 90-річчям дипломатичної служби.

"Останні сигнали з Москви ми схильні розглядати як публічний прояв сьогоднішніх внутрішньополітичних процесів у сусідній державі", - сказав Огризко.

Він також зазначив, що в Україні не хотіли б, щоб зовнішні сили намагалися розділяти український народ і протиставляти одні регіони іншим.

За словами міністра, Україна бачить відносини з Росією як прагматичні, рівноправні і прогнозовані, а також справді партнерські, котрі базуються на загальноприйнятих принципах міжнародного права і позбавлені зайвої заідеологізованості.

Міністр також зазначив, що без нормальних відносин з Росією неможлива реалізація інтеграційних планів України.

"Те, що ми чуємо окремі реакції, давайте залишимо їх на совісті тих, хто їх робить", - додав Огризко.

Як повідомлялося, 14 грудня Міністерство закордонних справ Російської Федерації розповсюдило заяву, в якій висловило занепокоєння у зв`язку з "антиросійськими проявами" в Україні.

18 грудня Путін надіслав послання президенту України Віктору Ющенку, в якому висловив думку, що істотні розбіжності в двосторонніх відносинах між двома країнами виникли через позицію України.

Крім того, Путін в інтерв`ю американському журналу Time заявив, що США "почали руйнувати Україну", штучно розділивши її суспільство на "проросійські" і "проамериканські" сили, надавши підтримку останнім.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News