У БЮТ і НУНС конфлікт через Гриценка

П'ятниця, 21 грудня 2007, 10:41

Подальша дієздатність парламенту залежатиме від можливості ухвалення важливих рішень повним чи відносним консенсусом, досягнутим між політичними силами.

Таку думку в коментарі кореспонденту УНІАН висловив народний депутат, член фракції БЮТ Микола Томенко, коментуючи перспективи роботи Верховної Ради після формування уряду.

За словами Томенка, важливі рішення мають ухвалюватися не просто арифметичною більшістю у ВР, а й враховувати думки меншості. Він нагадав, що у ВР минулого скликання ніхто не враховував точку зору опозиції, і тому щодня ухвалювалися по 30-40 рішень.

Депутат наголосив, що парламентські сили не можуть досягнути згоди в кадрових питаннях через два конфлікта.

За його словами, фракція Партії регіонів, аби утримати фракцію КПУ в системі координат, пообіцяла висунути на посаду першого віце-спікера узгоджену кандидатуру Адама Мартинюка. "Тепер Партія регіонів не може знайти спосіб як вийти з цього", - вважає депутат.

Другий конфлікт, за словами Томенка, існує в середині фракції "Наша Україна – Народна самооборона", оскільки деяким депутатам за позитивне голосування при формуванні уряду були обіцяні посади в ВР.

При цьому, наголосив він, такі обіцянки дещо порушують попередні домовленості між БЮТ та НУ-НС.

Для прикладу Томенко повідомив, що посаду голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони пропонується віддати члену фракції НУ-НС Анатолію Гриценку, хоча цей комітет за квотою має очолити представник БЮТ.

"Необхідно вийти за межі протистояння "коаліція – опозиція" та за межі ультиматумів окремих народних депутатів", - переконаний він.

Томенко також вважає, що всі рішення, які ухвалюються представниками політичних сил під час погоджувальних ради, мають виконуватися беззастережно.

Він нагадав, що фракція Партії регіонів не голосувала за рішення про проведення наступного пленарного засідання ВР тільки після того, як ЦВК зареєструє нових депутатів замість тих, що увійшли до складу уряду.

При цьому, стверджує Томенко, під час погоджувальної ради представники Партії регіонів запевнили, що голосуватимуть, якщо коаліція достроково припинить повноваження 14 народних депутатів. "Якщо такі кидки будуть продовжуватися, то погоджувальна рада, як механізм прийняття рішень може втратити свій сенс", - вважає Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...