Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уночі СБУ та депутати влаштували бої за Київські кабінети

П'ятниця, 21 грудня 2007, 10:42

Захоплення 20 грудня Дніпровської райдержадміністрації в Києві невідомими людьми, яких супроводжував виконувач обов'язків заступника голови КМДА Володимир Головач, зупинило прибуття представників СБУ.

Про це заявив депутат Київради Олександр Бригинець, який перебував на місці подій, повідомляє УНІАН.

За його словами, люди в камуфляжному одязі, які прийшли з Головачем у четвер ввечері до райадміністрації, із застосуванням сили проникли в кабінет екс-голови райадміністрації Олександра Сотникова, а також інші кабінети керівництва району.

Після того, як представники Головача змінили замки на дверях цих кабінетів, вони намагалися покинути приміщення адміністрації, але депутати Київради, райради, а також інші працівники районної адміністрації заблокували їм виходи.

Невідомі намагалися вибратися з приміщення через вікна, вибивши скло, але цього їм не дали зробити ті люди, які були на вулиці і також виступали на стороні екс-голови Дніпровської адміністрації.

Бригинець повідомив, що після 24-ї години ночі, дізнавшись про події в Дніпровському районі, до адміністрації прибули депутати Верховної Ради, зокрема Микола Мартиненко і Анатолій Семинога.

За словами депутата Київради, навколо будівлі адміністрації зібралося багато автомобілів, на яких під'їхали люди для підтримки як Сотникова, так і Головача.

Близько половини першої ночі до адміністрації прибули співробітники СБУ, які почали фіксувати події, встановлювати осіб, які брали участь в захопленні кабінетів, і розбиратися в ситуації.

Бригинець повідомив, що після цього напруга спала, і люди поступово почали розходитися з адміністрації. За його словами, головні документи і печатку люди Головача захопити не змогли.

Депутат пов'язує події в Дніпровській адміністрації з тим, що у п'ятницю в Дніпровському райсуді має відбутися судове засідання з приводу переобрання голови Дніпровської райради.

У прес-службі райадміністрації повідомили, що на ранок п'ятниці кабінети їх керівництва опечатано, і в них нікого не пускають.

Як відомо, 13 грудня президент своїм указом звільнив Сотникова з поста голови Дніпровської райдержадміністрації.

На засіданні сесії Дніпровської райради 18 грудня замість Сотникова головою райради була обрана Оксана Мисовська - представник Блоку Черновецького в райраді.

Фракції Партії регіонів і Блоку Кличка в Київраді заявили про фальсифікацію голосування за нового голову райради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування