З 1 січня українці одержать спрощений "шенген"

П'ятниця, 21 грудня 2007, 11:48

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко заявляє, що з 1 січня 2008 року громадяни України будуть одержувати візи в країни-члени Шенгенської угоди за спрощеними процедурами.

"З 1 січня набирає сили новий режим видачі віз українським громадянам, ми домоглися того, що з початку 2008 року українці будуть одержувати візи в країни Шенгенської зони за спрощеною процедурою", - сказав він журналістам на брифінгу в п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Огризко підкреслив, що досягнуто домовленість з європейською стороною про те, що Україна буде проводити моніторинг реалізації цієї угоди з європейської сторони і через три місяці будуть підведені проміжні підсумки.

"Якщо ми будемо бачити, що ті чи інші країни Шенгенської зони неякісно виконують свої зобов'язання, то ми будемо відповідним чином реагувати аж до таких заходів, про які я б зараз не хотів говорити, але це будуть адекватні заходи", - підкреслив він.

Огризко нагадав, що візи для українських громадян з 1 січня 2008 року в країни Шенгенської зони будуть коштувати 35 євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...